fbpx

Mijn droom...

‘Ik droomde ’s nachts dat ik op een podium stond, voor een grote groep moeders. Met trots stond ik te vertellen dat je altijd je eigen weg mag gaan volgen. Dat wat je van binnen voelt, dat je daar naar mag luisteren. Ik zag mezelf zitten aan de keukentafel te werken. Enorm genietend van de vrijheid die het mij gaf en de voldoening dat ik er óók voor mijn kinderen kon zijn.’

Mijn naam is Carolien Vennema . Als kind leerde ik dat je ‘hard’ moest werken om iets te bereiken in het leven. Op school was ik zeer temperamentvol en wist ik zelf wel hoe ik ‘zou’ moeten leven. Deze sterke wil is altijd gebleven maar óók onderdrukt. Ik kreeg mee dat je gewoon je diploma’s moest halen en dan aan het werk moest in loondienst. Het standaard verhaal: huisje, boompje, beestje. Dat moet JIJ bereiken, dan ben jij gelukkig.

Inmiddels ben ik getrouwd met de liefste man en hebben wij twee kinderen gekregen. Wij wonen in het prachtige dorp Ruinerwold (Drenthe). Ik had een leidinggevende baan en een leuke twee-onder-één-kapwoning. Het huisje, boompje, beestje verhaal was compleet, maar écht gelukkig? Dat was ik in 2018 nog niet

Terugblik 2018...

Ik heb mezelf jaren tegen laten houden door overtuigingen. Overtuigingen dat je ‘altijd’ hard zou ‘moeten’ werken. Dat je alleen gelukkig kan worden van het: huisje, boompje en beestje verhaal. Ik had ‘alles’, een liefdevolle man, twee kinderen, een leidinggevende baan en een huis. Maar ik voelde het niet. Ik leefde namelijk het leventje van mijn overtuigingen. Ik leefde niet mijn innerlijke missie. Ik stopte mijn ambities die jaren weg omdat ik mijn droom niet mocht nastreven. Totdat ik die ene stap had gezet. Door de inschrijving bij de kamer van koophandel veranderde mijn hele leven.

Het roer ging om..

Ik besloot tijdens deze dag dat ik mijn droom mocht gaan uitspreken. Iets wat niemand van mij wist maar wat diep van binnen verstopt was. Ik omarmde mijn innerlijke gevoel en ging daar naar leven. Vrijuit sprak ik over mijn ‘grote’ missie. Ik voelde enorm veel belemmeringen maar ik wist dat zolang ik naar mijn droom bleef luisteren kan ik daar doorheen.

Dromen zijn bedrog, toch?

Zeker niet, dromen zijn er om een reden. Er zit vaak een achterliggende boodschap in een droom. Die van mij was vrij helder en duidelijk. Ik wou andere moeders inspireren en motiveren om je ambities te mogen achtervolgen. Gaan staan voor je dromen en stap voor stap die droom te realiseren.

Hoe is mijn droom uitgekomen?

Door naar mijn gevoel te luisteren wist ik precies wat ik wou bereiken. Dat ben ik gaan uitwerken totdat er een geweldig concept ontstond. De ‘MomBoss Academy’! Ik ben gewoon gaan creëren en ben er volledig voor gegaan. Dit proces legde ik vast op Instagram waarbij ik heel veel lieve moeders heb leren kennen. Doordat ik ze laat zien dat je écht je dromen kan nastreven merk ik dat ik anderen oprecht inspireer.

MomBoss Academy

In de Momboss Academy kan ik nu andere moeders motiveren om volledig te gaan voor hun eigen bedrijf. Door dit concept heb ik mijn parttime baan op kunnen zeggen en leef ik zelf nu ook volledig van mijn bedrijf. Mijn droom is uitgekomen! Omdat je óók als moeder nog heel ambitieus mag zijn.
Scroll naar top