fbpx

Daar sta ik dan op mijn 27ste..

Ik ben nu 5 jaar getrouwd met de man van mijn leven. Mama van 2 prachtige kindjes en ik run mijn eigen bedrijf. Ik wou altijd al graag vanuit huis werken, zodat ik er voor mijn kindjes kon zijn wanneer ik dat wilde. Elke dag zelf mijn dag indelen. Ik heb hier altijd van gedroomd maar wist niet dat dit écht mogelijk was. Nu ervaar ik elke dag die vrijheid dat ik kan doen en laten wat ik wil.

Wil jij mij even wakker schudden?

 ‘Nee! Dit is echt je leven, Carolien.’

Ik was niet altijd op het juiste pad om dit droomleven te bereiken. Eigenlijk week ik een aantal jaar geleden hier nog helemaal vanaf. 

Ik bewandelde het pad zoals ‘het hoort’. Ik maakte mijn opleiding af, ging aan het werk in een keurige loondienstbaan en trouwde met mijn man. Ik altijd wel de wens om thuis te werken, alleen stopte ik dit ver weg want dat kon tóch echt niet succesvol worden. Mijn omgeving was trots op mijn leidinggevende baan: ‘Zekerheid en vast loon, dat is wat jij nodig hebt.’ Ik leefde het perfect plaatje: huisje, boompje en toen werd ik zwanger.

Hoe perfect het er ook uitzag, merkte ik tóch dat het gevoel van thuiswerken weer begon te kriebelen. Snel stopte ik dit weg want nu mijn leven omgooien zou écht onmogelijk zijn. Met een klein kindje en een leidinggevende baan heb ik tóch geen tijd om er nog iets naast te doen, toch? Ik keerde netjes terug naar mijn baan, maar diep vanbinnen voelde ik het borrelen. Mijn man merkte dat ik mij niet gelukkig voelde en stuurde mij door naar psycholoog: de mommy burn-out. Ik had het perfecte plaatje maar ik voelde het niet.

Mijn zoontje was nog maar 10 maanden en toen raakte ik zwanger van mijn dochter. Tijdens deze zwangerschap kwam ik vroeg thuis te zitten met bekkenklachten. Daar lag ik in een bed, met een dikke buik en een dreumes die rondliep. Weken platliggen in je bed doet iets met je gedachten. Ik wist één ding: ik wil mij nooit meer zo voelen als dat ik mij voelde tijdens het eerste jaar van mijn zoon. Ik ging luisteren naar mijn gevoel. Dat verlangen van thuiswerken kwam weer omhoog en in mijn verlof schreef ik verschillende businessideeën op. Dit kon ik niet meer laten liggen, hier moest ik iets mee gaan doen. 

‘6 weken na mijn bevalling zat ik bij de KvK mijn bedrijf in te schrijven’

‘Was dit wel een goed idee? Hoe wil jij dit gaan doen?’ Allemaal vragen die niet bij mij speelden maar wel bij mijn omgeving. Mensen om me heen waren bezorgd of ik niet weer zou terugvallen naar een burn-out. Dat ik niet te veel hooi op mijn vork nam. Dat gevoel dat mijn omgeving het niet zag zitten, gaf mij de enorme bewijsdrang. Iedereen die tegen mij zegt: ‘Dit kan jij niet’ geeft mij een duw van laat maar zien wat jij kan. 

Hoe heb ik dit gedaan?

Ik maakte voor mezelf een haalbare planning en een concreet plan. Ik koos ervoor om mijn leidinggevende baan, het moederschap en een onderneming te gaan combineren. 

Ik ging door..

Op de momenten dat een opdracht tegenzat dacht ik ook wel eens: Ik stop ermee! Alleen deed ik dat niet. 

Na 1,5 jaar had ik een mooie omzet bereikt genoeg om van te leven en om mijn loondienst baan op te zeggen.

Mijn visie : ‘Ook als moeder mag je heel ambitieus zijn’

carolien vennema momboss academy

Ik zie zoveel moeders die dit verlangen ook hebben, alleen er niks mee doen. Die denken dat thuiswerken niet succesvol kan worden. Dat je als moeder dit niet voor elkaar kan krijgen met een jong gezin. Die wachten op het ‘juiste’ moment. Die in loondienst werken maar niet gelukkig zijn. Die gewoon zichzelf wegcijferen als moeder terwijl er diep vanbinnen grote ambities liggen verborgen.

Ik geloof dat als jij consistent de kleine stapjes blijft zetten dat ook jij dit kan bereiken. Het vergt zeker discipline en doorzettingsvermogen maar dat zijn karaktereigenschappen waar je je in kan ontwikkelen.

Wat je nog écht over mij wil weten

Als jij voelt dat je mij nodig hebt om ook van loondienstbaan naar een eigen bedrijf te gaan dan sta ik helemaal klaar voor jou!

Boek dan een GRATIS gesprek met mij zodat wij samen kunnen kijken hoe jij dit kunt gaan bereiken.