fbpx

Hoe krijg je klanten vanuit Instagram?

Hoe krijg je klanten vanuit Instagram?

Als je als bedrijf actief bent op Instagram dan ben je dat waarschijnlijk omdat je graag klanten wilt gaan bereiken. Nu is het zo dat Instagram met het algoritme bepaald wie jij in je tijdlijn krijgt te zien. Diegene die lekker actief zijn en waar jij waarschijnlijk veel contact mee hebt maar eigenlijk wil jij zoveel mogelijk contact met je doelgroep. Je loopt misschien al een tijdje met je vraag : ‘Hoe krijg je klanten vanuit Instagram’ en daarom deel ik nu mijn geheime tip namelijk: Leadlijst op Instagram opbouwen gaat eigenlijk heel eenvoudig. 

 

dsc

 

‘Hoe krijg je klanten vanuit Instagram’ die vraag speelt al een tijdje in je hoofd.

Mijn tip hiervoor is ga werken met een leadlijst. Als je op Instagram met een leadlijst gaat werken dan beslis jij helemaal zelf met wie jij gaat connecten. Jij kan iemand in je ‘goede vrienden’ lijst zetten waardoor jij overzicht creëert op instagram. Je onderscheid je volgers van elkaar waardoor je je marketing zeer gericht kan gaan inzetten. Sinds dat ik met deze lijst werk, is mijn business enorm gegroeid. Ik gun jou dat ook!

Wat is een ‘goede vrienden’ lijst?

Op Instagram kun je elke volger toevoegen aan je goede vrienden lijst. Normaal doe je dit alleen voor je ‘goede’ vrienden waar je snel contact mee wil zoeken. Alleen je kunt dit ook inzetten voor potentiële leads. Als jij een gesprek hebt waarvan jij het idee krijgt dat die wel klant kan worden dan wil jij contact houden met diegene. Door ze in deze lijst te zetten kun je heel gericht het contact onderhouden met deze volger. Hoe je dit doet zie je in de volgende video. 

Wat kun je nu doen met deze lijst?

Zodra jij een uur actief wil connecten op Instagram dan kun je direct naar deze lijst gaan. Reageer op deze volgers, stuur ze een privé bericht of like een post. Laat zien dat jij ze graag volgt en dat jij graag een connectie aangaat met diegene. Doordat jij actief reageert gaan ze vaak ook weer een connectie zoeken met jou. 

Wees niet opdringerig.

Zorg dat jij niet opdringerig overkomt maar oprecht. Als het goed is zit je vooral op social media om connecten op te bouwen. Om oprechte verbinding aan te kunnen gaan. Ga niet elke dag iemand ‘stalken’ want dan kan het weer tegen je werken. Zoek een fijne interactie met elkaar op, zodat diegene zich echt oprecht fijn voelt bij je. Uiteindelijk komen de klanten bij jou omdat ze met jou willen samenwerken. Verkopen vanuit verbinding is na mijn idee een hele fijne manier om te kunnen verkopen. 

carolien vennema momboss academy

Mijn naam is Carolien Vennema – The Momboss Motivator

Ik help ondernemende moeders met het opbouwen van een online onderneming. Dit doe ik in mijn Momboss Academy, naast de academy krijgt elke deelnemer groepscoaching en 1-1 coachcalls. Een all-in formule als je als ondernemende moeder echt een online business wilt gaan opbouwen. 

Ben jij benieuwd? Voor meer informatie klik dan hier

Lees ook deze andere blogs

Wil je meer lezen?