fbpx

Mijn Weg naar Ontspannen Ondernemen

Als ondernemer geloofde ik nog niet in het ontspannen ondernemen. Ik heb altijd de overtuiging meegekregen ‘je moet hard werken om iets te bereiken’. Jaren heb ik hard gewerkt totdat ik een bedrijf ging neerzetten waarbij ik niet zelf elke dag meer het uitvoerende werk deed. Eigenlijk moest ik het ondernemen opnieuw ontdekken als BV. Gelukkig ontdekte ik een online opleiding die beloofde dat er ook iets bestond als ontspannen ondernemen. In deze blog vertel ik hoe ik leerde om meer misbaar te zijn in mijn bedrijf, meer tijd voor mijn kinderen en goed voor mezelf te zorgen.

‘Ik had succes alleen voelde mij leeg en opgebrand’.

Na jarenlang hard werken kwam ik op een punt dat ik samen met mijn man een bedrijf had neergezet waarbij ik zelf niet meer elke dag ‘hard moest werken’. Ik belande echt in een soort dip omdat ik zo gewend was geraakt dat ik veel moest doen. Intern voelde ik een onrust en eigenlijk was ik helemaal leeg en opgebrand en dacht dit hoort niet zo. Ik vond een opleiding speciaal voor ondernemers zoals ik, die het moeilijk vonden om te ontspannen. Ze zeiden: “Meer rust in je bedrijf, minder dingen missen in het leven.” Dat klonk als iets voor mij, want ontspannen was nooit mijn sterkste kant.

‘Als ondernemer vond ik ontspannen ondernemen heel erg lastig’

Ik ben altijd hard aan het werk geweest, maar relaxen was moeilijk voor mij. Deze opleiding beloofde niet alleen te helpen met mijn bedrijf, maar ook om me te leren ontspannen. Ze zeiden dat ik in maar 2 uur per week kon veranderen van een harde werker naar een relaxte leider. Dat leek me wel wat, ook al leek het een uitdaging voor mij.

‘Voor mij was het een reis van harde werker naar relaxte leider’

Met best veel argwaan begon ik aan mijn weg om ontspannen te ondernemen. De opleiding had 5 lessen die goed op elkaar aansloten, met video’s en opdrachten die me stap voor stap hielpen. Het was makkelijk om de theorie meteen in de praktijk te brengen. Wat echt fijn was, is dat ik alles op mijn eigen tempo kon doen. Geen druk, geen haast. Ik kon de opleiding aanpassen aan mijn eigen planning als ondernemer.

‘Ik kan nu ontspannen en ondertussen stroomt het geld binnen’

Na een paar weken met de opleiding, kan ik zeggen dat mijn kijk op werken en ontspannen totaal is veranderd. Ik ben nu meer misbaar in mijn bedrijf en ben echt aanwezig in mijn leven. De makkelijke aanpak en flexibiliteit van de opleiding hebben me geholpen om in een paar uurtjes per week een relaxte leider te worden. Als je als ondernemer worstelt met ontspannen terwijl je bedrijf doorgaat, raad ik deze opleiding zeker aan. Het is niet alleen goed voor je bedrijf, maar ook voor jezelf.

Ben jij ook benieuwd wat ik heb gedaan? Ik volgde hiervoor de cursus MBA op Slippers – Doe het zelf versie van John en Jeanet. Dit is de Ondernemersopleiding om van een harde werkende ondernemer door te groeien naar een leider in je bedrijf. Die vooral goed voor zichzelf zorgt, misbaar kan zijn en ondertussen vol vertrouwen kan doorgroeien in zijn bedrijf.

Wil je meer lezen?