fbpx

Hoe kun je ondernemen op je eigen manier?

Hoe kun je ondernemen op je eigen manier?

Wie zegt dat ondernemen gelijkstaat aan verstikkende regels? Ik niet! In deze blogpost gaan we op een avontuurlijke reis naar de wereld van regelvrij ondernemen. Ja, je hoort het goed – ondernemen zonder je aan allerlei beperkingen te moeten houden. Dus laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je jouw eigen weg kunt banen, zonder concessies te doen aan ethiek en verantwoordelijkheid.

1. Bepaal je eigen spelregels

Wie heeft er gezegd dat je het spel volgens de bestaande regels moet spelen? Je bent de regisseur van je eigen ondernemersavontuur! Dus neem een moment om je eigen spelregels te bepalen. Wat vind jij belangrijk? Eerlijkheid? Duurzaamheid? Innovatie? Stel je eigen waarden en normen vast en zorg ervoor dat ze als een rode draad door je bedrijf lopen.

 

2. Zoek businessbuddy’s 

Het is tijd om gelijkgestemde zielen te verzamelen! De wereld van regelvrij ondernemen kan soms een eenzame plek lijken, maar dat hoeft het niet te zijn. Verbind je met mensen en organisaties die dezelfde passie en principes delen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en inspireren, zelfs als jullie niet gebonden zijn aan traditionele regels.

3. Pak zelfleiderschap

Oké, we willen af van regels, maar dat betekent niet dat we ons als ondernemers in het wilde weg kunnen gedragen. Zelfleiderschap blijft een belangrijk aspect. Ga bewust om met de gevolgen van je acties. Denk aan anderen en het milieu. Maak keuzes die in lijn zijn met je eigen waarden en normen. Verantwoordelijkheid is de sleutel tot succesvol regelvrij ondernemen.

4. Leer en luister naar je gevoel.

Nu je de traditionele regels hebt losgelaten, staat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Maar met grote vrijheid komt ook grote verantwoordelijkheid om te leren en te groeien. Wees niet bang om te experimenteren en fouten te maken. Luister vooral ook naar je eigen gevoel. In de blog ‘Ondernemen op gevoel’ heb ik het ook over hoe je meer vanuit je intuitie kunt ondernemen.

5. Ga out of the box

Traditionele regels zijn vaak bedoeld om problemen op te lossen of de samenleving te beschermen. Nu je zonder die regels onderneemt, is het tijd om out-of-the-box te denken. Zoek naar alternatieve oplossingen die dezelfde doelen kunnen bereiken. Werk samen met andere ondernemers. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en laat je creativiteit de vrije loop.Durf je gaan ontdekken buiten je comfortzone.

Dus ga ervoor!

Wil je meer lezen?