fbpx

Hoe word je zichtbaar als ondernemende moeder?

Zichtbaar worden als ondernemende moeder. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om zichtbaar te zijn. Ik weet uit ervaring  dat er ontzettend veel mensen zijn die daar moeite mee hebben. Daarom heb ik deze checklist voor je opgesteld met daarbij de specifieke fases in het zichtbaar worden.

Waarom wil je als ondernemer zichtbaar worden ?

Die vraag is heel makkelijk te beantwoorden. Want je wilt natuurlijk je doelgroep bereiken. Dat is het allerbelangrijkste aan het zichtbaar zijn. Dat je daardoor je doelgroep bereikt en daarmee ook klanten krijgt en je omzet behaald. Daarnaast heeft het ook te maken met het stukje herkenbaarheid. Mensen willen weten wat voor gezicht er bij een bedrijf hoort. Dat geeft namelijk het vertrouwen wat mensen nodig hebben. Tegenwoordig kopen mensen het liefst van mensen. Ze willen een vertrouwd gevoel bij jou als ondernemer en bedrijf hebben.

De reis naar zichtbaarheid

Om zichtbaar te zijn als ondernemer leg je eigenlijk een reis af. Ik vergelijk het met het beklimmen van een berg. Want zichtbaar worden of zijn is niet iets wat je zomaar overkomt. Dat heeft tijd nodig, maar kost zeker ook enige moeite. Want of je nu helemaal op nul begint en je zelfs nog nooit een foto van jezelf hebt geplaatst, of je bent toe aan de volgende stap en wilt zichtbaar worden door video. Dat maakt niet uit. Je gaat eigenlijk allemaal dezelfde vier fases door. carolien vennema momboss academy

De 4 fases van het zichtbaar worden als ondernemer

Zichtbaar worden of zijn is voor veel mensen een behoorlijke drempel om overheen te stappen. Het is vaak behoorlijk uit je comfort zone. Niet gek dus dat de eerste fase gaat over gevoelens.
Fase 1 Gevoelens
Voordat je die eerste stappen durft te zetten en zichtbaar wordt komt er spanning bij kijken. Of je nu je eerste foto plaats of video of misschien wil je wel voor het eerst live gaan. Op welk niveau je ook zit, drie elementen komen altijd terug. En dat zijn angst, zelfvertrouwen en zelfliefde. Wat kun je onder andere doen om die eerste fase goed door te komen?
 • Doorbreek je spanning door je missie meer uit te gaan spreken.
 • Vergroot je zelfvertrouwen door elke dag aan je mindset te werken.
 • Schrijf voor jezelf op waarom jij nou echt zichtbaar wilt worden.
Fase 2 Eerste stapjes
Na het herkennen, erkennen en het werken aan de vorige fase is het tijd voor de eerste stapjes. De eerste dingen die je kunt doen om dichterbij je doel te komen: zichtbaar zijn als ondernemer. Denk hierbij onder andere aan het veranderen van je profielfoto. Ik zie nog teveel ondernemer zich verschuilen achter hun logo. Kies daarom altijd voor een foto van jezelf. Dit zorgt voor vertrouwen en persoonlijke connectie. Deze eerste stapjes zullen ook weer spanning opleveren. Maar ik kan je verklappen, wanneer je ze hebt gezet voelt dat als een kick en wil je alleen maar meer. Welke eerste stappen kun je allemaal zetten?
 • Plaats een spontane profiel foto
 • Maak meer eigen foto’s – plan een shoot of ga met een buddy foto’s maken
 • Maak een zichtbaarheid stappenplan (wat is je doel?) en plan deze werkelijk in je agenda in.
Fase 3 Zichtbaar worden
Zichtbaar worden vergt doorzettingsvermogen en een stukje discipline. Je moet namelijk ergens beginnen. En waar begin je dan? Daar waar je klant zit. Je hoeft ook niet overal te zijn te zijn. Focus je op één platform en zet dan door. Ga door, ook wanneer je denkt dat je beter kunt stoppen omdat je bijvoorbeeld geen reacties krijgt. Een jaar geleden maakte ik ook video’s waar niemand naar keek. Maar ik ben door blijven gaan en kijk waar ik nu sta. Blijf in je achterhoofd houden waar je het voor doet. En blijf dan delen. Je verhaal. Je missie. Stel jezelf kwetsbaar op. Deel persoonlijke verhalen en struggles. Laat jezelf zien.
 • Maak een post met tips
 • Vraag klanten om reviews
 • Plaats een video
 • Ga live
Fase 4 Zichtbaar blijven
Bij mij heeft het een jaar geduurd voordat ik stond waar ik nu sta. Dat gebeurde niet in één week. Er was niet 1 oplossing om zoveel volgers erbij te krijgen. Het was een hele reis vol met acties die ik moest nemen om te komen waar ik wilde komen. Echter ben je er nog niet wanneer je die top hebt bereikt. Het is namelijk de bedoeling dat je ook op die top blijft. Dat je top of mind bent en zichtbaar blijft. Het is daarom van belang dat je hier aandacht aan blijft besteden. Doe dit dan ook consistent. Post regelmatig, niet de ene week twee keer en dan een week niet. Dat werkt niet. Durf jezelf ook uit te blijven dagen. Durf je vol vertrouwen Stories op te nemen? Pak als volgend doel dan bijvoorbeeld het maken van video’s.
 • Plan je content in
 • Pas storytelling toe zodat je content persoonlijk wordt en blijft
 • Zorg dat zichtbaar zijn een gewoonte wordt

Zichtbaar worden en zijn als ondernemer

In deze blog heb ik je hopelijk wat inzicht gegeven in het zichtbaar worden als ondernemer. Het is hard werken, maar uiteindelijk zal het een gewoonte worden zodat je jezelf meer en meer kunt uitdagen. En op verschillende manieren kunt laten zien. Mocht je hulp kunnen gebruiken bij je zichtbaarheid. Kijk dan gerust eens naar de Momboss Club.   

Lees ook deze andere blogs

Wil je meer lezen?